Vessel 11

[juicebox gallery_id=”125″]


De Britse Gastro-pub

In de Wijnhaven ligt het rode Britse lichtschip Lightvessel no. 11. Het schip heeft van 1951 tot 1988 dienst gedaan als mobiele vuurtoren in Engeland en Wales. Onlangs hebben de recente eigenaren het schip in zijn oude glorie hersteld door er een Engelse gastropub te beginnen. Vessel 11 handelt in o.a. eigengemaakt bier, stevige maar healty pubgerechten en organiseert elke woensdag Bangers & Mash Wednesday.

Omdat de eigenaren zelf op het schip wonen, vonden ze het belangrijk om het interieur van V11 een huiselijk tintje te geven. De ruimte doet denken aan een typische Britse Vintage huiskamer. Bij V11 houden ze van literatuur, wat terugkomt in de goed gevulde boekenkast en de menukaarten die verstopt zitten in oude boeken. Benedendeks is er ruimte voor feesten en concerten en de boot heeft een prachtig terras op de voor- en achtersteven.

Fish & Quinoa

Er wordt zoveel mogelijk gekookt met seizoensproducten, dus de kaart wisselt regelmatigen is gevuld met hartige healty pies, (vega) stoofpotten en typisch Britse gerechten als Bubble & Squeak, vernoemd naar het geluid dat het gerecht maakt tijdens het bereiden.

Bangers & Mash Wednesdays zijn een prima keuze voor mensen met een klein budget, maar ook als je gewoon van goed eten en hun huisgemaakte V11 bier houdt. Je kunt er terecht voor brunch, lunch en diner, maar ook enkel voor een borrel. Vessel 11 bied een fijne ruimte, aardig personeel en tijdens je bezoek lijk je je even in Engeland te wanen.

 

Zie ook
De buik van Rotterdam
Iens
Tripadvisor
Facebook – Vessel 11
Vessel 11

The Red Ship
Wijnhaven 101
Rotterdam
3011 WN

Openingstijden
maandag: gesloten
dinsdag t/m donderdag:
12.00 – 23.00
vrijdag: 12.00 – 02.00
zaterdag: 11.00 – 02.00
zondag: 11.00 – 23.00