Van Bieren – bierspeciaalzaak

[juicebox gallery_id=”67″]


Bier is met een inhaalslag bezig. Waar het jarenlang ging om pils en af en toe een witbiertje in de zomer en een bockbier in het najaar, zijn verschillende speciaalbieren niet meer weg te denken. De wereld kent inmiddels een breed scala aan speciaalbierbrouwerijen en er komen constant nieuwe smaken op de markt.

150 soorten speciaalbier

Oprichter Jeroen Welten vertelt over het grote aanbod in bijvoorbeeld wijspeciaalzaken: “Die zijn overal te vinden, maar bierspeciaalzaken zie je veel minder”. De vraag of Van Bieren geen last heeft van het steeds grotere aanbod bieren bij supermarkten beantwoord hij door te zeggen dat hij juist blij is met deze ontwikkeling. “Bovendien vind je in de supermarkt hooguit 50 verschillende soorten speciaalbier en wij hebben er 150”.

Laagdrempelig

Wat volgens Van Bieren ontbrak was een eigentijdse en laagdrempelige omgeving waar je bieren kunt ontdekken. En zo ontstond het idee Van Bieren, begin 2015. Een laagdrempelige en frisse winkel (fysiek en online) waar je op een leuke manier verschillende bieren leert kennen. Niet op smaak of op land gesorteerd, maar op gebruiksmoment. In de zon smaken frisse en fruitige bieren het lekkerst, terwijl je van volle en zwaardere bieren heerlijk kunt genieten bij de kachel. En als je jezelf of anderen wilt verrassen kies je voor experimentele bieren. Elk familielid van Van Bieren vertegenwoordigt zo’n gebruiksmoment. Zo staat Sam bijvoorbeeld voor bieren die goed smaken in de zon en Rinus voor de experimentele bieren.

Vers getapt bier op de fles

Bij Van Bieren kun je ook bier van de tap kopen. Met een speciale tap vullen ze graag zo’n mooie grote bruine fles met één van de vier bieren op de tap. Lekker vers, dus wel graag binnen twee weken consumeren. Leuk cadeautje ook!

Communicatie

Van Bieren

Van Woustraat 101
Amsterdam

Openingstijden:
Di – Vr: 11:00 – 19:00 uur
Za: 10:00 – 18:00 uur
Zo: 13:00 – 18:00 uur

www.vanbieren.nl