Utrecht Centraal: nieuwe Kiosk

[juicebox gallery_id=”43″]


Afgelopen week opende een groot (12.000 vierkante meter) nieuw deel van de stationshal van station Utrecht Centraal. Na ruim 2 jaar verbouwen begint hiermee de laatste fase van de verbouwing. Vanwege de opening en nieuwe food retail zijn we een kijkje wezen nemen.Het is mooi om te zien wat een werk er verzet wordt in de stationshal. Want al denkt de leek waarschijnlijk aan ‘een paar nieuwe winkeltjes’, de verbouwing werd al in 2002 geïnitieerd door middel van een masterplan. In 2011 is de eerste paal voor de nieuwe hal geslagen en 2016 is het geplande jaar van oplevering.

Dat high traffic locaties steeds populairder worden voor retailers is wel duidelijk: leegstand in de winkelstraten, maar volop winkels in stationshallen en op luchthavens. Het grote voordeel is natuurlijk dat de retailers geen moeite hoeven te doen om mensen te lokken: ze zijn er al.

NS opende in het nieuwe deel hun eerste verniewde Kiosk. De focus ligt op beleving en koffie wordt centraal gezet. Ook liggen er op verschillende plekken fruit. De hele look en feel heeft een flinke boost gekregen met een nieuw logo, nieuw materiaalgebruik (hout en tegels) en een compleet nieuwe lay-out. Ook De Broodzaak is er te vinden met een nieuwe look: veel kleur, meer ruimte voor vers belegde broodjes en koffie, en een selfservice sinaasappelpers.

Ook AH to go opent binnenkort een winkel in het nieuwe deel. Zoals we inmiddels gewend zijn van AH to go met veel ruimte voor zelfscan en een look en feel die we herkennen van AH to go Reguliersbreestraat.

nieuwe Kiosk Utrecht Centraal

Station Utrecht Centraal

stationsgebied@utrecht.nl

cu2030.nl