Urban Farmers

[juicebox gallery_id=”109″]


Gelukstreffer

Bij de start van het nieuwe jaar horen natuurlijk goede voornemers. Waarschijnlijk heb je er zelf ook wel één of twee slechte gewoontes waar je aankomend jaar graag aan wilt werken.. Wie weet is gezonder eten hier één van? Een goed moment om ook eens stil te staan bij waar je eten vandaan komt. Bij Urban Farmers is dit dicht bij huis, zeker voor mij als Hagenaar. Bij Urban Famers ben je niet alleen goed bezig voor jezelf, maar ook met het hele voedselketen doordat voedsel niet van ver hoeft te komen maar alles op het Haagse dak van een voormalig kantoorpand geproduceerd kan worden.

Mijn bezoek aan Urban Farmers bleek een gelukstreffer. Er was dagmarkt (op woensdag, vrijdag en sinds kort op zaterdag) maar ook was er een plek vrij voor een tour door de kas inclusief proeverij.

Bij de start werden we al getrakteerd op een vers sapje met onder andere komkommer en citroen. Sofie Kester leidde ons met veel enthousiasme rond en informeerde ons over het Aquaponics system, wat de kern vormt voor een werkbaar Urban Farmers. Leerzaam voor alle doelgroepen en leeftijden waarbij je als bezoeker bewust wordt gemaakt van het voedselsysteem van producent naar consument.

Urban Farmers biedt ook nog eens een geweldig uitzicht op de stad

Iets waar ik in de eerste instantie niet vanuit ging, bleek de toegankelijkheid van deze bijzondere plek met zijn geweldige uitzicht op de stad. Een tour is mogelijk, maar zeker niet verplicht. Ook wanneer je niet groots in wilt slaan op de dagmarkt maar enkel kleine trek hebt in een gezonde maaltijd of smoothie en een fijne plek om te ontspannen of werken, zit je hier goed.

Zo ontoegankelijk de ingang op het eerste gezicht lijkt (aanbellen op nummer 6J), zo vriendelijk en ontspannen is het welkom eenmaal boven. Alles ademt bewustwording en duurzaamheid uit, gericht op een groen en gezond stadsbeeld vanaf nu, gericht op de toekomst. Doorgevoerd in elk detail, want zo komt ook het toiletbezoek niet vanzelf. Hiervoor moet je eerst over het buitenbalkon. Zeker geen straf, want ook hier biedt het een bijzondere blik op de stad.

Proeverij op een inspirerende plek

Om deze geslaagde tour compleet te maken mocht ik aanschuiven bij de proeverij. De intense smaak van een komkommer of tomaat zijn niet te vergelijken met die van een gemiddelde supermarkt zonder dat de prijzen hier veel van afwijken. Kom, proef en geniet van deze bijzondere en inspirerende plek.


Urban Farmers
Televisiestraat 2U
2525 KD Den Haag

Openingstijden

maandag: 11.00 – 17.00
dinsdag: 11.00 – 17.00
woensdag: 11.00 – 17.00
donderdag: 11.00 – 17.00
vrijdag: 11.00 – 17.00
zaterdag: 11.00 – 17.00
zondag: gesloten

Zie ook:

Urban Farmers
Impact City
Facebook – Urban Farmers