Thull’s Pickles & Stock


Pickles, waterkefir en kombucha

Pickles, daar kon ik me nog wel wat bij voorstellen, ik dacht bijvoorbeeld aan augurken. En als ik in de schappen keek bij Thull’s leek dat ongeveer te kloppen: bieten, bloemkool, wortels en augurken, met allerlei leuke toevoegingen als rozemarijn en rode peper. Maar waterkefir en kombucha? Nooit van gehoord. Waterkefir is verfrissend, licht bruisend, probiotische frisdrank, o.b.v. slechts een paar ingrediënten. Namelijk: water, vruchten, suiker en waterkefirkorrels. Het bevat een keur aan rechtsdraaiende melkzuurbacteriën en gisten die in een symbiose samenleven. (bron). Kombucha is een drankje dat ontstaat uit fermentatie van gezoete thee door lactobacil- en gist-culturen (bron).

Eetwinkel-traiteur

In de Pretoriusstraat laat eigenaresse Simone van Thull je graag wat proeven van de zelfgemaakte producten. Ook kun je er lekker lunchen of de zaak huren voor private dining. Naast alle ingemaakte groenten natuurlijk, die in veel verschillende soorten en maten te koop zijn, aangevuld met originele accessoires als snijplanken en textiel. Ook geeft Thull’s regelmatig fermentatieworkshops en proeverijen, hou hiervoor de Facebookpagina in de gaten.

Thulls_Pretoriusstraat_03

Thull’s

Pretoriusstraat 69
Amsterdam

Openingstijden:
Di – Vr: 11:00 – 19:00 uur
Za : 11:00 – 18:00 uur

www.thulls.nl