Sweet Bob Brigadeiro

[juicebox gallery_id=”85″]

Klik hier om de foto’s in groter formaat te bekijken.


Vakantie

Toen een drietal Braziliaanse mannen op vakantie was in Nederland, misten ze iets lekker romigs voor bij de koffie. Zo kwamen ze op het idee om een winkel te openen voor de in Brazilië alom geroemde brigadeiro.

Brigadeiro

Een soort kruising tussen fudge en chocoladetruffel. Als basisingrediënten heeft de brigadeiro cacao, roomboter en gecondenseerde melk. Ontstaan in de jaren 40, toen er creatief moest worden omgegaan met de beschikbare ingrediënten in verband met een importverbod. Renato Poletto voegt allerlei smaken toe in zijn laboratorium (Oreo, Nutella, Jack Daniels). De stroopwafelbrigadeiro is bij veel Nederlanders favoriet.

Toeristen

Ook toeristen zien de ondernemers veel in hun winkel. Doordat ze dicht bij het Centraal Station zitten, lopen er vaak groepjes toeristen naar binnen. Sweet Bob verrast ze graag met verrassende smaken!

Party Packs

Sweet Bob is regelmatig te vinden op food festivals. Ook levert Sweet Bob party packs voor feesten en partijen. Heb je een brigadeiro-smaakverzoek? Geen probleem! Laat het Sweet Bob weten en ze regelen het voor je!


Sweet Bob

Brouwersgracht 113

Amsterdam

Openingstijden:
Zo – Vr: 11:00 – 19:00 uur
Za: 11:00 – 20:00 uur