Stach Admiraal de Ruijterweg

[juicebox gallery_id=”11″]


Als je regelmatig in het centrum van Amsterdam komt, moet Stach je inmiddels bekend voorkomen. Herkenbaar door de karakteristieke handgeschreven witte teksten op ramen en krijtborden en de gezellig chaotische inrichting op inmiddels vijf (bijna zes) locaties. Stach lapt wat traditionele wetten van de retail aan zijn laars en lijkt dat goed te doen.

Waar die traditionele wetten vaak nog wijzen op een begrijpelijk concept voor de klant (door bijvoorbeeld een duidelijk onderscheid tussen bediening of zelfbediening en retail of horeca), lijkt Stachs georganiseerde chaos alles door elkaar te doen in zijn buurtsuper 2.0 en toch steeds beter begrepen te worden door de locals die er hun eten komen halen. Misschien zijn we de rechte, helder verlichte gangpaden zat?

Stach lijkt bij uitstek een winkel waarbij je na een eerste bezoek flabbergasted naar buiten loopt en helder probeert te krijgen wat voor een winkeltje je zojuist bezocht hebt. Supermarktje? Bakkertje? Koffiezaakje? Maar in de dagen na je eerste bezoek, denk je bij een knorrende maag aan die lekkere dingen die je er zag staan en begrijp je langzaamaan dat Stach gewoon weet wat lekker is. Hé, die tekst zagen we ook achterin de winkel staan! Het personeel weet ook wat lekker is, want de vriendelijke dame achter de toonbank vertelt me enthousiast over een proeverij voor al het personeel in verband met de introductie van een nieuw ontbijt: “We mogen echt alles zelf proeven”.

Ik denk dat Nederland klaar is voor Stachs verse chaos, en raad je zeker aan om eens met een knorrende maag naar binnen te lopen voor wat lekkers.

Ontwerp: CSAR

Stach-03

Stach

Admiraal de Ruijterweg 77
Haarlemmerstraat 150
Nieuwe Hoogstraat 1a
Nieuwe Spiegelstraat 52
Van Woustraat 154
Amsterdam

Openingstijden:
zie website.