Spar City Store

[juicebox gallery_id=”61″]


Eind vorig jaar opende op het plein voor station Amsterdam Sloterdijk een nieuwe Spar City Store. De hoogste tijd voor ons om eens te kijken hoe het de eerste maanden is gegaan en hoe de winkel er nu bij staat.

Ondernemer Ömer Seker laat me meteen weten dat hij goede koffie heeft als hij me een cappuccino aanbiedt: “lekkerder dan van de Starbucks!”. Terwijl ik foto’s maak zijn er continu klanten in de winkel. Ook niet zo gek, want de winkel lijkt op een goede plek te zitten. Reizigers die naar de verderop gelegen sporen 9 en 10 reizen komen er langs. Ook heeft Seker niet direct concurrerende supermarkten in de nabije omgeving. Als ik met Ömer sta te praten rennen er regelmatig medewerkers door de winkel op weg om een extra kassa te openen. Lange rijen zie ik dan ook niet ontstaan.

Seker heeft na ervaring bij Jumbo en Vomar voor de Spar City Store formule gekozen omdat er geen andere formule is die dit kan bieden. “Vers belegde broodjes en toch het complete supermarktassortiment. We zijn geen gemaksformule maar meer een volwaardige supermarkt”. De broodjes worden vers belegd en naar wens samengesteld, Seker raadt vooral het broodje brie aan. Hij heeft het assortiment verder zelf naar wens aangepast. Zo heeft hij een groot assortiment Amerikaanse producten.

De winkel ziet er goed uit en is door de lage schappen lekker overzichtelijk. De locatie lijkt een voltreffer (Seker was dan ook een jaar bezig met de vergunning) en Seker merkt dit dan ook aan de omzet, die boven verwachting hoog is.

Spar-City-Amsterdam-Sloterdijk-IMG_2376

Spar City Store

Orlyplein 147
Amsterdam

Openingstijden:
Ma – Zo: 06:00 – 22:00 uur