Soup en Zo

[juicebox gallery_id=”37″]


Als je Soup en Zo binnenloopt, krijg je het idee dat je een tentje binnenloopt dat perfect in de tijdgeest past. En dat is volgens ons ook zo. Maar het verbaasde ons wel dat Soup en Zo al 15 jaar bestaat! In 2000, toen Wim Kok nog minister president was, opende de eerste vestiging waar je voor 4,75 gulden een klein portie soep kon kopen om mee te nemen. Wat ons betreft verdient Soup en Zo – in al het geweld van alle nieuwe take-away concepten – hiervoor echt wel even een pluim!

Dat ze bij Soup en Zo houden van transparantie, blijkt wel als je naar de blog kijkt. Hier vind je van een aantal soepen gewoon het recept en de beschrijving. Bijvoorbeeld de Marokkaanse kikkererwtensoep die ik mocht proeven in de winkel. Heerlijk!

De inrichting is lekker strak en open. Geen keuken achter een muur, maar goed in het zicht. Als je in de buurt bent, stop dan zeker even om één van de heerlijke soepen te proeven, of neem een lekkere salade. Als je geen behoefte hebt aan gezond ga je voor de overheerlijke wortelcake. Soup en Zo, gefeliciteerd met jullie 15-jarig bestaan!

Saladbar met erachter de soepbar

Soup en Zo

Nieuwe Spiegelstraat 54
Amsterdam

Openingstijden:
Ma – Vr: 11:00 – 20:00 uur
Za – Zo: 12:30 – 19:00 uur

soupenzo.nl

Hotspots in de buurt