Piada & Gnocchi

[juicebox gallery_id=”75″]


Authentiek

Af en toe komen we op plekken waar we echt enthousiast van worden. Één van die plekken is Piada & Gnocchi in de Kinkerstraat. Sinds 2 maanden kun je hier terecht voor Italiaans piada (hetzelfde als piadina) platbrood & Gnocchi. Ondanks het simpele interieur – eigenaar Omar Zambelli (28) richtte de winkel samen met een vriend in – merk je dat hier op een authentieke manier eten wordt bereid.

Droom

“Ik merkte dat er in Nederland nog geen Italiaanse zaak zat die Piada verkocht”, vertelt Omar. Hij is vanuit Italië verhuisd naar Amsterdam om zijn droom te verwezenlijken: een speciaalzaak in Piada. “Inmiddels zijn er 3 Italianen die piada verkopen”, vertelt hij. “Maar we zitten allemaal in een andere buurt dus dat is geen probleem”.

Allerhande

Dat het augustusnummer van de Allerhande een coverstory had over het Italiaanse platbrood wist Omar nog niet, maar hij hoopt dat het bijdraagt aan de bekendheid van het heerlijke en veelzijdige platbrood.

Uitspraak gnocchi

Als je goed oplet als je met Omar praat, merk je dat je gnocchi al jaren verkeerd uitspreekt. ‘Knotsjie’ was het bij mij altijd, waarmee ik er bij uitspraak op hoopte dat men mij als iemand beschouwde die z’n talen wel kende. De reactie “Goh, heb jij in Italië gewoond” waar ik op hoopte, bleef altijd uit. Nu snap ik waarom, gnocchi spreek je namelijk uit als ‘njokkie’. Compleet anders dus.

Deliveroo

Terwijl ik er ben komen er 2 bezorgers van Deliveroo een bestelling halen. Allebei vragen ze ook wat water, want de temperaturen waren vorige week tropisch. “De bestellingen gaan goed, zowel voor lunch als voor diner”.

Italiaans assortiment

Naast de vers bereide piada en gnocchi verkoopt Omar ook een selectie fijne Italiaanse kruidenierswaren. Uiteraard olijfolie, pasta, azijn en pastasauzen, maar bijvoorbeeld ook Italiaans bier en snoep. Hij maakt de selectie zelf en kan je over alle producten wel wat vertellen. “Vooral het bier is erg populair”.

Alleskunner

Hier in Nederland vooral bekend als aardappel, in Italië blijkt de alleskunner de piada. Ontbijt, lunch, diner of tussendoor: het kan allemaal. Omar laat me een variant proeven met Parmaham, stracchino kaas en rucola en ik moet beamen, de piada is een alleskunner.


piada-gnocchi-italiaan-kinkerstraat-amsterdam-08

Piada & Gnocchi

Kinkerstraat 142c
Amsterdam

Openingstijden:
Woe – Ma: 11:00 – 20:30 uur

piadaegnocchi.com