Over ons

Food Retail Design?

Food retail gaat over alle plekken waar etenswaren worden verkocht, dus ook de markt en de kleine buurtwinkel. Food retail design gaat vervolgens over het ontwerp van de winkel of gelegenheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inrichting, routing, signing, maar ook aan assortiment, prijs, klantvriendelijkheid of orginaliteit.

Food Retail Design is ontstaan vanuit passie voor nieuwe en bestaande food retail concepten die duurzaam en milieubewust bezig zijn en is opgezet door retail designers Rick Porcelijn en Kristel ter Steege van 16 Mammals. Hoewel er al veel blogs bestaan over bijvoorbeeld retail design in het algemeen of over de leukste eettentjes van Amsterdam, miste er wat hen betreft nog een verzamelplaats voor alleen de verzameling food retail concepten die Nederland rijk is. En dan vooral de kleine, nieuwe en bovenal verantwoorde initiatieven, in tegenstelling tot de al bestaande grote spelers die al gehoord worden via Distrifood, of de Levensmiddelenkrant.

Hierdoor hoef je vanaf nu niks te meer te missen op het gebied van  food retail design en ontdek je elke week de nieuwste hotspots van Nederland!

Food Retail Tour

Samen touren Rick & Kristel geregeld door verschillende steden om up-to-date te blijven over de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame food retailers. Deze blog is een verslag van hun bevindingen en heeft als doel je te inspireren en een plek te bieden voor discussie over millieubewust food retail design.


Foto: Johannes Abeling

Wij bezoeken regelmatig