Opgeweckt Noord

[juicebox gallery_id=”48″]


Laatst brachten we een bezoek aan Opgeweckt Noord: een fris opgezette verpakkingsvrije, regionale en biologische winkel in het centrum van Groningen.Bij binnenkomst viel ons gelijk op dat het een uitnodigende en overzichtelijke winkel is. Dit door een prettige mix van verschillende elementen zoals ruime gangpaden, rustig kleur- en materiaalgebruik, aandacht voor accessoires zoals flessen en weckpotten, een duidelijk vers assortiment en een prettige lichtinval door de hoeklocatie met veel ramen.

Ook het ontstaan van de winkel is de moeite waard. Begin dit jaar brachten 138 investeerders €50.000 bij elkaar via crowdfunding. Met dit bedrag konden de bedenkers van het winkelconcept, Tonny Straatman en Dorothea Piek, hun droom werkelijkheid maken. En zo opende begin mei de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland in z’n soort haar deuren voor het publiek.

Bij Opgeweckt Noord koop je direct vanuit dispensers, vaten en kisten. Je kunt je eigen potjes of flessen meenemen, maar je kunt ze ook in de winkel kopen. Zodoende kun je je dagelijks boodschappen doen en bijdragen aan het behoud van onze natuurlijke bronnen, vermindering van CO2-uitstoot, terugdringen van het voedseloverschot en het verkleining van de afvalberg.

Behalve boodschappen doen en workshops volgen (bijvoorbeeld ‘Wandeling Versier Je Eten’ en ‘Opgeweckt wecken’), kun je bij Opgeweckt Noord ook (net)werken. Achter in de winkel is een cafe/lunchbar waar je rustig kunt lunchen maar ook kan werken of studeren aan een van de tafels voorzien van wifi. De ideale omgeving voor ‘gezond’ en prettig werken dus. En en passant wellicht ook nog kennis uitwisselen met de mensen die er ook over hun computer en smoothie gebogen zitten.

Nieuw zijn de groente & fruitbox en smoothiebox. Welke je kunt afhalen in de winkel of indien gewenst in Groningen kunt laten bezorgen door een fietskoerier.

Jaahhaaa…. we gaan los met de groente, fruit, combi en smoothieboxen….

Posted by Opgeweckt Noord Verpakkingsvrij, regionaal en biologische Winkel on Saturday, September 19, 2015

 

Opgeweckt-Noord-verpakkingsvrije-supermarkt-05

Opgeweckt Noord

Astraat 16
Groningen

Openingstijden:
Ma: 12:00 – 18:00 uur
Di – Woe: 08:30 – 18:00 uur
Do: 08:30 – 21:00 uur
Vr – Za: 08:30 – 18:00 uur
Zo: 12:00 – 17:00 uur
Keuken: 10:00 – 16:30 uur

opgewecktnoord.nl