Opening Dirk van den Broek Warmoesstraat

[juicebox gallery_id=”79″]


Opening Dirk van den Broek Warmoesstraat door Klaas Wilting

Vanmorgen werd de nieuwste winkel van Dirk van den Broek geopend in de Warmoesstraat in Amsterdam. Voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting verzorgde de opening met een korte toespraak over de historische locatie en de verbinding die de Warmoesstraat met de politie heeft. Na het doorknippen van het politielint lopen de eerste bezoekers naar binnen.

Dirk van den Broek senior

Ook Dirk van den Broek senior is aanwezig bij de opening (op onderstaande foto de 2e van links). Dirk van den Broek (geboren 27 maart 1924) treed, op 15 jarige leeftijd, in dienst bij zijn vader (Jan van den Broek, veehouder) en begint met de verkoop van losse melk. Hij begint (op 18 jarige leeftijd) zelfstandig een melkzaak aan het Mercatorplein 49 te Amsterdam. Deze wordt later omgebouwd tot de eerste zelfbedieningswinkel van Amsterdam (lees meer).

Dirk van den Broek senior (2e van links) in de nieuwe Dirk in de Warmoesstraat

Geen focus op toeristen

Hier vind je geen molens, Amsterdammertjes, of meters toeristisch assortiment. Deze Dirk zit er voor de buurt. “Toeristenwinkeltjes zijn er al genoeg”, aldus directeur Marcel Huizing. Ook de aanbiedingen zijn afgestemd op de buurt: er wordt een speciale flyer verspreid met acties die alleen gelden voor deze Dirk.

De Zusters Augustinessen

Van 1952 tot 2010 werd het pand aan de Warmoesstraat bewoond door de zusters Augustinessen. Het klooster was een toevluchtsoord voor daklozen. De zusters verspreidden liefde en aandacht in de stad. Ook tijdens de opening waren er twee zusters aanwezig.

Veel digitaal

De supermarkt in de Warmoesstraat hangt vol met schermen. Bijvoorbeeld op de AGF-afdeling worden de prijzen getoond op een digitaal scherm. Ook worden er aanbiedingen en informatie getoond op andere schermen. Bij de kassa kun je niet meer contant betalen. De nieuwste winkel van Dirk van den Broek is de vijftiende vestiging in de hoofdstad.


Dirk logo

Dirk van den Broek

Warmoesstraat 157-163

Amsterdam

Openingstijden:
Ma – Zo: 09:30 – 21:30 uur

dirk.nl