Olie & zo

[juicebox gallery_id=”65″]


De Czaar Peterstraat is uitgroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland. Je vindt er leuke, speels ingedeelde kleine winkeltjes, speciaalzaakjes en binnenkort ook de eerste pindakaaswinkel van Nederland. Olie & Zo is één van die kleine speciaalzaakjes, met diverse soorten olijfolie en azijn. Maar verderop in de winkel vind je ook andere spullen zoals desembrood, mosterd, sauzen en cadeau-artikelen.

Enthousiast laat eigenaresse Debby Reekers me verschillende soorten olijfolie proeven en vertelt over de oorsprong en de smaak. Eerst een milde, dan één met een pepertje… De azijnen smaken fris na de olijfolie, en de bloedsinaasappelvariant lijkt me heerlijk voor door de salade. “Ik gooi het zelf eigenlijk overal doorheen”, vertelt Reekers. “Bijvoorbeeld als ik aan het bakken ben, gooi ik er eigenlijk altijd wel een scheutje azijn doorheen”.

Hou je van koken en de Mediterraanse keuken? Dan is Olie & Zo een winkeltje voor jou. Maar ook als (nog) niet zo dol bent op één van de twee is het heel leuk om eens binnen te lopen bij dit speciaalzaakje. Binnenkort meer uit de Czaar Peterstraat!

Gisteren in het Parool! Blij mee 😀

Geplaatst door Olie en Zo op vrijdag 12 juni 2015

olijfolie vaten zelf tappen

Olie & zo

Czaar Peterstraat 128
Amsterdam

Openingstijden:
Di – Vr: 10:00 – 18:00 uur
Za: 10:00 – 17:00 uur

Olie & Zo op Facebook