Macaron

[juicebox gallery_id=”68″]


Gekleurde Oreo’s

Macarons. Je kent ze vast wel. Van die oreo-koekjes maar dan gekleurd. Zacht zodat ze niet kruimelen. Heel zoet en vaak wat fantasieloos. Zo dachten wij er tenminste over, voordat we de patisserie aan de Cornelis Schuytstraat bezochten. We zeggen nu echter geen ‘makkaron‘ meer, maar ‘macq’arhow‘. En die beschrijving hierboven durven we al helemaal niet meer in onze mond te nemen. Onze definitie van de macaron heeft een flinke update gekregen na ons bezoek.

Smaaksensatie

Zo proefden we onder andere de Vanilla/Salty Caramel, de Yuzu (Japanese honey lemon) en de Chocolate 66%. En waar we een te zoet en te klef, slap koekje verwachtten, werden we verrast door een ware smaaksensatie. De beste combinaties van smaak, textuur en bite komen samen in de macarons. Niet te zoet, maar met de focus op de echte ingrediënten die pastry chef Ruben Jan Adriaan gebruikt. Maar wat wil je ook met meer dan 15 jaar ervaring uit verschillende patisserieën over de hele wereld.

Uit de tafel van 3

Je kunt de heerlijke macarons meenemen in doosjes van 6, 9, 12 en 18. Onwijs leuk cadeautje. Maar de patisserie boutique aan de Cornelis Schuyt is ook uitermate geschikt om de macaron direct te consumeren onder het genot van een kopje koffie. En dan hebben we het nog niet gehad over de andere verfijnde patisserie die de toonbank sierde. We zagen hoogglans zoals we die tot nu toe alleen van autolak kenden. Ga eens langs bij Macaron en laat je adviseren over een macaron die bij jou past!

Macaron logo

Macaron

Cornelis Schuytstraat 50
Amsterdam

Openingstijden:
Di – Zo: 09:00 – 20:00 uur

www.macaron.nl