Landwaart Culinair

[juicebox gallery_id=”10″]


Tijdens de Dag van de Supermarkt van Distrifood bezochten we onder andere Landwaart Culinair in Maartensdijk. In een dorpje van circa 5000 inwoners zit naast de Jumbo een AGF-specialist die in 2012 is verkozen tot Beste Groenteman van Nederland. Als je er binnenloopt is het direct duidelijk waarom Landwaart deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen: een breed en verrassend assortiment, vriendelijk en kundig personeel, volle schappen en alles dagvers.

‘De meeste inwoners uit Maartensdijk kopen hun appels gewoon bij de Jumbo’ vertelt de eigenaar. ‘Maar sommige mensen rijden 40 kilometer om hier hun spullen te komen halen’. We vonden het ook niet direct een logische plek voor zo’n speciaalzaak, maar het feit dat Landwaart een echt familiebedrijf is, dat hier haar bestaan heeft opgebouwd, verklaart dit. Recent hebben ze een nieuw pand gekocht aan de rand van Maartensdijk om de groothandelsactiviteiten te kunnen uitbreiden. Naast de verkoop aan particulieren levert Landwaart aan kinderdagverblijven en privéklinieken. ‘We hebben weinig derving doordat we maaltijden aan het eind van de dag kunnen invriezen voor kinderdagverblijven, die willen toch alles diepgevroren hebben’, vertelt de eigenaar. Snijresten worden aan het eind van de dag vaak opgehaald door boeren, zodoende gooit Landwaart nagenoeg geen eten weg.

Een kijkje in de koude en warme keuken laat zien dat de winkel maar een klein deel van Landwaart Culinair beslaat. De maaltijden, de appeltaart (aanrader!), de gesneden groenten en de dressings worden allemaal in eigen keuken bereid. ‘We zijn nu bezig om alles E-nummervrij te maken, omdat er vraag naar is’. Als je in de buurt bent, is Landwaart zeker een bezoekje waart. Ehh, waard.

AGF-Landwaart-02

Landwaart Culinair

Maertensplein 21a
3738 GM Maartensdijk

Openingstijden:
Ma – Do: 08:00 – 18:00 uur
Vr: 08:00 – 20:00 uur
Za: 08:00 – 16:00 uur