Jumbo Foodmarkt Amsterdam

[juicebox gallery_id=”16″]


Naast Breda heeft nu ook Amsterdam een Foodmarkt van Jumbo. De Foodmarkt wordt gekenmerkt door veel vers (door filiaalmanager Patrick Inkenhaag beschreven als ‘Keuken’) en een kleiner deel droge kruidenierswaren. “Het aandeel vers is bij ons groter dan in Breda” vertelt Inkenhaag. “En we zien dat mensen van ver komen voor onze exclusieve wijnen & champagnes”. Op de vraag waarom er geen Jumbo op de gevel staat is het antwoord simpel: “Dat is een vergunningskwestie: het bestemmingsplan liet hier geen supermarkt toe, maar wel een versmarkt”.

Bij binnenkomst wordt je overweldigd door de ruime opzet en hoogte van de oude industriehal. De verscheidenheid aan vers draagt bij aan een uitgebreid assortiment. AGF, Sushi, broodjes & salades, pizza, vis, vega, grill, wok, slager, brood, kaas en gebak zijn allemaal vertegenwoordigd als shop-in-shop units met allemaal een eigen uitstraling. Het design refereert aan authentieke marktjes die je kent van vakanties, we zijn benieuwd hoe de Amsterdammer hier op lange termijn op reageert. Na de versbeleving loop je een meer reguliere Jumbo in met rechte schappen en veel aandacht voor de 7 zekerheden.

Naast al het aanbod van levensmiddelen worden er ook regelmatig workshops georganiseerd. “We laten klanten bijvoorbeeld zien dat kreeft bereiden helemaal niet eng is”, vertelt Inkenhaag. Achter het caf√© zit een aparte ruimte waar de workshops en proeverijen worden georganiseerd. Als je de Foodmarkt bezoekt, kijk dan zeker bij de entree even omhoog voor een leuke verwijzing naar de oude functie van het pand.

Ontwerp: VBAT

Jumbo-Foodmarkt-Amsterdam-33

Foodmarkt Amsterdam

Gedempt Hamerkanaal 223
Amsterdam

Openingstijden:
Ma – vr: 08:00 – 22:00 uur
Za: 08:00 – 21:00 uur
Zo: 09:00 – 21:00 uur

Foodmarkt website

1 reply on “ Jumbo Foodmarkt Amsterdam ”

Comments are closed.