INSTOCK Amsterdam

[juicebox gallery_id=”124″]


Wist je dat een derde van het voedsel wordt verspild?

Wereldwijd is dat 1,3 miljard ton per jaar! Eten weggooien gebeurt in de gehele voedselketen. Bij Instock willen ze hier verandering in brengen door voedselverspilling letterlijk én figuurlijk op de kaart te zetten.

Instock haalt onverkochte producten op bij de plaatstelijke Albert Heijns en andere producenten. Denk hierbij aan groente en fruit met een schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of vlees en vis simpelweg omdat er een overschot is.

Vervolgens worden de creatieve Instock chefs aan het werk gezet om hier heerlijke gerechten van te maken. Als je hier een hapje komt eten is het elke keer weer een verrassing wat de ‘Oogst van de Dag’ is. Niet alleen voor jou als gast, maar ook voor de chefs! En dat improviseren, dat kunnen zij wel. Inmiddels heeft Instock op deze manier al vele kilo’s aan eten gered.

Tijdens mijn bezoek kreeg ik een heerlijke muffin met Instock’s zelf geproduceerde Granola voorgeschoteld. Het wordt geserveerd met yoghurt, gered fruit en zelfgemaakte fruitsiroop is dit een super lekker en healty ontbijt zeker het proberen waard!

Instock Granola

is een combinatie van bierbostel, havervlokken, knapperige zaden, pitten, amandel, kaneel en zoete honing. De granola is lekker crunchy, voedzaam en ontzettend rijk aan vezels. Het hoofdingrediënt bierbostel zorgt er namelijk voor dat de granola drie keer meer vezels bevat dan de gemiddelde ontbijtgranen.  Zo begin je je dag niet alleen heel verantwoord, maar ook nog eens lekker en gezond.

Met het oog op de toekomst

Instock heeft in 2017 haar eigen Food Rescue Center geopend: een plek waar onverkochte producten (met name groente en fruit) worden verzameld en gesorteerd. Dankzij dit Food Rescue Center kunnen grote restaurants en cateraars nu ook voedselverspilling op de kaart zetten. Zo kan iedereen circulair inkopen en kunnen we samen duizenden kilo’s eten redden!

Zie ook
Maatschapij-wij
Instock
Instock-granola
facebook-instock
Nederland Circulair

 

Restaurant Amsterdam
Czaar Peterstraat 21
Amsterdam

Openingstijden
maandag t/m zondag 08:30 – 23.00