Fruittuin van West

[juicebox gallery_id=”53″]


De laatste tijd zien we talloze initiatieven voor lokale voedselproductie. Zo waren wij tijdens het ‘Tuinen van West Fest’ nazomerfestival bij de Fruittuin van West: het nieuwe Amsterdamse fruitbedrijf mét proeflokaal en winkel. Hier even niet de focus op slimme Nederlandse landbouwtechnologie en logistiek. Ook even geen gebundelde inkoopkracht van grote voedselleveranciers en inkoopkantoren. Maar alles lokaal en kleinschalig. En alhoewel we om de gemiddelde Nederlander een jaar lang te laten consumeren volgens het PBL 0,6 hectare landbouwgrond per persoon nodig hebben, is zes dagen per week je eigen verse fruit plukken gewoon fijn en lekker. Of zoals de oprichters Wil en Lisan het omschrijven: ontzettend lekker, maar ook leuk, leerzaam en ontspannend.

Met een oppervlakte van 6 hectare hebben Wil en Lisan de ideale locatie voor de combinatie van fruitteelt en dierhouderij. Hierbij doen ze proeven met pluimvee en in de toekomst mogelijk schapen onder de bomen. Bovendien hebben ze door hun biologisch dynamisch aanpak extra aandacht voor het weerbaar maken van de gewassen. Tot slot maken ze een combinatie van landbouw en zorg. Genoeg aandachtspunten om recentelijk winnaar te worden van de jaarlijkse Amsterdamse aanmoedigingsprijs de Groene Lintjes.

De winkel kan in onze ogen nog wel wat logischer worden ingedeeld, maar als je op zoek bent naar vers fruit en eieren in Amsterdam, dan is dit zeker je plek.

Zo, da’s pas echt leuk je (week)boodschappen doen…. (En natuurlijk hebben we vooral “kip-vrije-wagentjes”.)

Posted by Fruittuin van West on Thursday, October 1, 2015

 

Fruittuin_van_West_12

Fruittuin van West

Tom Schreursweg 48
Amsterdam

Openingstijden:
Di – Vr: 09:00 – 19:00 uur
Za – Zo: 09:30 – 17:00 uur

fruittuinvanwest.nl
Nieuwsbericht Groene Lintje 2015