Fromagerie Kef

[juicebox gallery_id=”66″]


De Czaar Peterstraat is uitgroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland. Je vindt er leuke, speels ingedeelde kleine winkeltjes, speciaalzaakjes en binnenkort ook de eerste pindakaaswinkel van Nederland. Eerder blogden we al over Olie & Zo in deze gezellige straat. Fromagerie Kef is één van de andere kleine speciaalzaakjes.

Abraham Kef was een pionier. Een flamboyante kaasboer en verhalenverteller, die met zijn Franse kazen een onuitwisbare herinnering heeft achtergelaten in het Amsterdamse kaaslandschap en ver daarbuiten. In zijn voetsporen beheert Marike van der Werff nu de winkel in de Marnixstraat, en sinds 2014 ook in de Czaar Peterstraat in Amsterdam Oost.

Ik ben geen kaaskenner, dus bij Kef ging er een wereld voor me open van verschillende soorten kazen. Met vooral Franse benamingen kun je prachtige Franse volzinnen maken: Chaource fermier, Domino au lait de chèvre, Tunnel de Chèvre affiné sur bois, Lingot de St. Nicolas de la Dalmerie… Zomaar een greep uit het ruime assortiment kazen van Kef.

Bij Kef kun je naast kazen ook terecht voor fantastische wijnen, speciaalbieren, patés en worsten, stokbrood en olijven. Elke zondag kun je komen proeven in de Marnixstraat.

visual merchandising

Fromagerie Kef

Czaar Peterstraat 137
Marnixstraat 192 (hoofdvestiging)
Amsterdam

Openingstijden:
Di: 10:00 – 18:00 uur
Wo, do & vr: 10:00 – 18:30 uur
Za: 10:00 – 18:00 uur

www.abrahamkef.nl