FOL Popcornwinkel

[juicebox gallery_id=”64″]


Een winkel waar je popcorn kunt kopen. En dan ook alleen popcorn. Dan is FOL Popcorn in de Leidsestraat. Sinds begin maart is het van origine Italiaanse concept neergestreken in Amsterdam.

Gerben laat me enthousiast verschillende smaken proeven. Caramel, witte chocolade (favoriet bij de vrouwen), cappuccino en ook de hartige smaken bacon en kaas. “De zoete popcorn zit eigenlijk tussen een koekje en chips in” vertelt Gerben van FOL. En ik moet zeggen dat een variété van zoete smaken inderdaad prima smaakt bij de koffie. Speelser dan een koekje en net zo licht als chips. De verschillende zoete varianten winnen het met afstand van de zoete popcorn uit de supermarkt.

“Qua design is het interieur iets vriendelijker gemaakt”, vertelt Gerben. Zo zijn er extra houten elementen toegevoegd en de stelling in de etalage vind je ook niet terug in de Italiaanse winkels. Gerben laat ook een speciale houten standaard zien waar uitsparingen in zitten voor kleine papieren cones. “Meestal zet ik deze bij de deur met wat verschillende smaken erin, zo kan ik passanten toch laten proeven terwijl in in m’n ééntje in de winkel sta”. Op de vraag hoe het mogelijk is om in de Leidsestraat je huur terug te verdienen met popcorn luidt het antwoord dat de huur inderdaad wel erg hoog is… Maar het is dan ook een flagship store.

FOL popcorn heeft winkels in Turijn, Rome, Madrid, Piacenza en Boekarest en sinds kort dus ook in Amsterdam. Na de macaronwinkel, pepernotenwinkel en pindakaaswinkel (binnenkort open in de Czaar Peterstraat) kun je wel zeggen dat de monowinkel een trend lijkt te worden. We zijn dan ook benieuwd welke monowinkel hierna de deuren gaat openen!

Popcornwinkel Amsterdam

Fol

Leidsestraat 40
Amsterdam

Openingstijden:
Ma – Zo: 11:00 – 20:00 uur

Fol Popcorn op Facebook