Delicious Food Amsterdam

[juicebox gallery_id=”15″]


Verpakkingsvrije supermarkten zijn hot. Original Unverpackt in Duitsland, Robuust! in Antwerpen en nu lijkt ook de Nederlandse variant Bag & Buy in Utrecht te gaan openen. Hoewel er natuurlijk voordelen zitten aan een verpakkingsvrije supermarkt (door precycling wordt allereerst de berg verpakkingsafval drastisch verminderd en daarnaast kunnen consumenten zelf de hoeveelheden bepalen), is het volgens ons kortzichtig om in te zetten op alléén onverpakte producten. Zo zijn er veel verpakkingen die bijdragen aan de houdbaarheid (denk aan verpakte komkommers, paprika’s en aubergines) en dus aan het verminderen van voedselverspilling en zijn er verpakkingen die helemaal niet slecht zijn (zo is glas bijvoorbeeld 100% recyclebaar). Bovendien zijn de aannames over plastic vs. papier niet altijd juist, en kost het maken van het eten zelf vele malen meer energie dan het maken van een plastic zakje. Wij zijn dus voor een hybride oplossing van verpakt en onverpakt.

Als je aan zo’n hybride oplossing denkt, kom je ongeveer uit bij een concept als Delicious Food in Amsterdam. Veel dispensers (met bijvoorbeeld noten, zaden, pasta en bonen) maar ook gewoon potjes, zakjes en wat pakjes voor de kwetsbare en bederfelijke levensmiddelen. Dit zorgt voor een evenwichtig en vers assortiment. Eigenlijk is het wat de huidige startups ook proberen te zijn, maar dan met een iets minder hippe uitstraling.

Bij navraag blijken er maar heel weinig mensen te zijn die zelf hun lege potjes meenemen om te vullen. Heel romantisch maar kennelijk dus niet zo realistisch.

Bij Delicious Food is alles ook biologisch. Qua design sluit de overvloed aan plastic dispensers hier niet helemaal op aan, maar de keus hiervoor kunnen we begrijpen. Bij de kassa kun je zakjes krijgen, want bij navraag blijken er maar heel weinig mensen te zijn die zelf hun lege potjes meenemen om te vullen. Heel romantisch maar kennelijk dus niet zo realistisch.

Verpakkingsvrije supermarkt Amsterdam

Delicious Food

Westerstraat 24
Amsterdam

Openingstijden:
Ma – vr: 09:30 – 18:30 uur
Za: 09:00 – 18:00 uur

Delicious Food op Facebook