DekaMarkt World of Food

[juicebox gallery_id=”19″]


De DekaMarkt World of Food in Beverwijk combineert een versmarkt met regulier supermarktassortiment. De ruim opgezette winkel (4500 m2) heeft de focus duidelijk op vers liggen. De winkel opende op 3 juni vorig jaar, en was hiermee DekaMarkts antwoord op de Foodmarkt van Jumbo (klik hier voor de foto’s) die in maart 2013 haar deuren opende.

Bij binnenkomst zien we direct de authentiek ogende visafdeling, met kratjes die rechtstreeks van de afslag lijken te komen. Ook de sushi bevindt zich op een prominente plek direct tegenover de ingang. Naast bloemen en planten en een plek om een broodje te eten en koffie te drinken bevindt de rest van de winkel zich achter de poortjes.

Hier vinden we verschillende verseilanden zoals we dat momenteel steeds vaker zien bij nieuwe foodretail initiatieven: pizza’s, smoothies, salades, grill… Alles wordt vers bereid in de winkel. Ook de biefstukken, entrecotes en ribeyes worden in de winkel gesneden. Supermarktmanager Rob Pels vertelt over de reacties van de klanten: “De meeste reacties zijn positief, maar er zijn klanten die de winkel te groot vinden. Die gaan nu naar een andere DekaMarkt.”

Bij de zuivel zien we een onopvallende maar leuke innovatie: alles wordt van achteren gevuld. Dit is mogelijk doordat de opslag en stellingen zich in dezelfde koelcel bevinden. Het bekende FIFO-probleem (First In First Out) wordt hiermee opgelost en vullen wordt voor de medewerkers (weliswaar met jas aan) een stuk prettiger. Bovendien heeft de klant geen last van zuivelcontainers voor het schap en wordt de koelketen niet onderbroken.

Op het koffie-eiland worden live koffiebonen gebrand. De medewerkster die erbij staat vertelt ons: “Deze bonen zijn allemaal afgekeurd. Er is geen lekkere koffie van te zetten. Het zijn ook allemaal verschillende soorten door elkaar. We branden ze hier alleen om te laten zien hoe het in zijn werk gaat”. Tussen het vertellen door bekijkt ze regelmatig of de bonen al klaar zijn. Zodra de bonen klaar zijn worden ze afgekoeld en verzameld in een grijze vuilniszak.

DekaMarkt laat met deze flagship store zien dat ze serieus meedoen in foodretail en ook mee kunnen gaan met lopende trends en ontwikkelingen.

Ontwerp: Twelve

DekaMarkt World of Food fotoreportage overzicht

DekaMarkt
World of Food

Marlo Center
Spoorsingel 73
Beverwijk

Openingstijden:
Ma – za: 08:00 – 21:00 uur
Zo: 10:00 – 19:00 uur

World of Food website