De Winkel van de Pepernotenfabriek

[juicebox gallery_id=”6″]


Vorige week opende naast de nieuwe Landmarkt in de Van Woustraat in Amsterdam ‘s lands eerste pepernotenwinkel haar deuren. ‘De winkel van de Pepernotenfabriek’ verkoopt 35 soorten pepernoten, het hele jaar door. Naast de bekende gewone pepernoot heeft de winkel oer-pepernoten met steranijs, gember, kaneel, nootmuskaat en staartpeper. Ook zijn er verschillende soorten chocoladekruidnoten met smaken als yoghurt, stroopwafel, truffel, sinaasappel en cappuccino verkrijgbaar.

In de wandelgangen wordt al snel gesproken over De Pepernotenfabriek, in plaats van ‘De winkel van de Pepernotenfabriek’. De teleurstelling die dat kan oproepen werd tijdens ons bezoek zichtbaar toen een kind aan zijn moeder vroeg: “Maar mama, waar worden ze dan gemaakt?”. Het jongetje van ongeveer 8 zal een ander beeld hebben gehad bij een Pepernotenfabriek dan een vrij normale winkel met schappen gevuld met zakken pepernoten.

Helaas delen we de teleurstelling over de winkelbeleving. Het concept klinkt leuk, maar is vrij makkelijk uitgevoerd. Qua look & feel zou de naam Pepernotenoutlet beter op zijn plek zijn geweest. De etalage verrast niet, de verlichting is niet optimaal en er is niks te vinden dat verwijst naar het bakken van de pepernoten. Ik hoop dat Van Delft de aankleding wat verrassender maakt zodra Sint zijn intrede heeft gedaan. En dat er dan Pieten staan die de kinderen vermaken met goocheltrucs waarbij ze pepernoten laten verdwijnen. En er voor kinderen workshops pepernootversieren worden gehouden. Beeldmateriaal met een kijkje achter de schermen bij Van Delft zou het ook goed doen denk ik. Kortom: er liggen nog voldoende mogelijkheden!

Het logo van de Pepernotenfabriek achterin de winkel aan de Van Woustraat

Pepernotenfabriek

Van Woustraat 101
1074 AG Amsterdam

Openingstijden:
Ma: 12:00 – 19:00 uur
Di – Woe: 10:00 – 19:00 uur
Do: 10:00 – 21:00 uur
Za: 9:00 – 18:00 uur
Zo: 12:00 – 18:00 uur

pepernotenfabriek.nl

2 replies on “ De Winkel van de Pepernotenfabriek ”
    1. Zeker! Sterker nog, we zijn er al geweest. Het is de buurman van deze winkel. Morgen op de blog!

Comments are closed.