De Pindakaaswinkel

[juicebox gallery_id=”82″]

Klik hier om de foto’s in groter formaat te bekijken.


Anno 2016

In 2016 opende onder grote belangstelling De Pindakaaswinkel in de Czaar Peterstraat in Amsterdam. “Gat in de markt”, “zoals mijn oma ‘m vroeger in de kast had staan”, “puur natuur”, “Simply the best peanut butter in town” en “Ik heb een nieuwe verslaving geloof ik” zijn enkele van de lovende recensies over de potten gemalen pinda’s. En omdat het op internet vooral over de pindakaas zelf gaat, vonden wij het hoog tijd om eens langs te gaan in de winkel (de winkel van de Pindakaaswinkel dus).

Pindakaaswinkel winkel interieur

Pindakaas en nog meer pindakaas

In de Pindakaaswinkel vind je altijd 10 verschillende smaken pindakaas. Momenteel vind je er bijvoorbeeld Karamel & zeezout, Pure chocola, Witte chocola, Dadel & kaneel, Kokos & zeezout, Venkel & rozijn en de spannende Chilipeper & citroengras. Naast de grote potten kun je ook je eigen proeverij samenstellen van 10 kleine potjes van De Pindakaaswinkel. De ingrediënten zijn allemaal natuurlijk en in plaats van palmolie gebruikt De Pindakaaswinkel kokosolie om de pindakaas wat smeuïger te maken. Het ontbreken van verdere toevoegingen zorgt er wel voor dat er een laagje olie op de pindakaas kan ontstaan als hij even staat, dus a) even roeren voor gebruik of b) snel opeten.

Schap met verschillende soorten pindakaas

De winkel van De Pindakaaswinkel

Als je naar Amsterdam komt voor een bezoek aan de winkel van De Pindakaaswinkel kan het wel eens zijn dat je niet de experience krijgt voorgeschoteld die je misschien wel verwacht. Je kunt er alle smaken proeven, maar verder is het vooral een combinatie van een distributiecentrumpje voor alle online bestellingen en een keuken. Een leuk detail is de merchandise (shirts en rompers met ‘pindabaas’ erop) en de pindaplant die onder een speciaal lampje groeit in een soort aquarium in de winkel.

Pindakaas proeverij pindakaaswinkel

Verkooppunten

Er komen regelmatig nieuwe verkooppunten bij, zo kun je sinds deze week bijvoorbeeld ook in Bennebroek, Oirschot, Terneuzen en Leeuwarden terecht voor de lekkerste pindakaas.

Pindakaaswinkel Czaar Peterstraat

De Pindakaaswinkel

Czaar Peterstraat 169 E

Amsterdam

Openingstijden:
Wo – Vr: 14:00 – 17:00 uur
Za: 12:00 – 17:00 uur

De Pindakaaswinkel op Facebook