De Burgerij

[juicebox gallery_id=”46″]


“Most likely the best burgers you will ever taste.”

Ik moet zeggen dat ik ze geen ongelijk kan geven. Ik genoot bij de Burgerij op Amsterdam Centraal Station van een Dolce Vita (versgemalen rundvlees, Provolone, tomaat, rucola, pancetta, gegrilde groenten en basilicum-mayonaise) en een Kukelekurrie (Huisgemaakte kipburger, tomaat, sojascheuten, koriander, gember, knoflook, paksoi en curry-cocossaus). Vooral de Dolce Vita was een ware smaaksensatie. Een onovertroffen burger met verse ingrediënten op een heerlijk broodje.

De Burgerij is van origine een Belgisch concept. Naast Rotterdam heeft nu ook Amsterdam een Nederlandse vestiging. Operationeel directeur John Coerver bracht de formule samen met het Belgische duo Bjorn en Robin naar Nederland. De inrichting is stoer maar gezellig. Van buiten oogt het wat donker, maar eenmaal binnen zorgen de sfeervolle gloeilampen voor een aangename sfeer. Het stoere wordt benadrukt door de cactussen die boven de counter hangen.

Lang wachten is er bij de Burgerij niet bij. 10 minuten is te veel. De keuken is dan ook zo ingericht dat er snel en efficiënt kan worden gewerkt. Take away is ook geen probleem. Naast de burgers kun je er ook prima koffie drinken en salades eten.

Voor alle mensen wel of niet aan het werk op Amsterdam CS. Jullie zijn van harte uitgenodigd. Ze zijn heerlijk.

Posted by Burgerij Amsterdam CS on Monday, August 10, 2015

 

logo en keuken

De Burgerij

Amsterdam CS

Openingstijden:
Ma – Zo: 07:00 – 23:00 uur

Burgerij op Facebook

Houd de site in de gaten voor foto’s van:

  • Cheese & More
  • Starbucks