De Bio Bro’s

[juicebox gallery_id=”86″]

Klik hier om de foto’s in groter formaat te bekijken.


Pareltje

Af en toe kom je zo’n winkeltje tegen waarbij er 2 gedachten door je hoofd gaan: A) Hoe kan het dat ik dit winkeltje nog niet kende en B) hoe kan zo’n winkeltje bestaan met de moordende (biologische) concurrentie om de hoek? Precies die gedachten had ik toen ik de Bio Bro’s bezocht aan de Rozengracht in Amsterdam. Het woord authentiek is van toepassing op de hele winkel: de eigenaars, de producten, de koffie en de bedrijfsvoering. Dat ze biologische producten verkopen spreekt voor zich, maar de broers vullen dit nog aan met maaltijden, smoothies, shakes en soep. Vaste klanten komen voor of na het sporten geregeld voor een Pre- of After Workout Shake.

Moeilijk?

En als je dan vraagt of het moeilijk is om zo’n winkel draaiende te houden (want dat is immers wat je hoort van ondernemers en leest in de krant) dan hoor je dat het wel meevalt. Ze kopen natuurlijk wel in bij een grote biologische groothandel, maar bovenal lijkt het alsof ze plezier hebben in het runnen van de winkel.

Pareltje van de Jordaan

De bijnaam van de Rozengracht. Want de laatste jaren van zijn leven woonde Rembrand er en het is een belangrijke toegangsweg naar het koninklijk Paleis (lees hier meer over de historie). Sinds de gracht gedempt is (1890) is het een belangrijke plek voor winkels. Eerder maakten we op de Rozengracht al foto’s van Urban Cacao en De Vegetarische Traiteur.


Bio Bro’s

Rozengracht 91

Amsterdam

Openingstijden:
Ma – Za: 08:00 – 19:00 uur