Boerenjongens

[juicebox gallery_id=”2″]


Boerenjongens is een eetwinkel (eigenlijk een hele leuke Nederlandse vertaling van food retail) op IJburg. Je kunt er terecht voor lokale lekkernijen zoals kaas, worst, wijn en bier. Het brood van Boerenjongens komt van het Vlaamsch Broodhuys. Niks mis mee dus. Een kopje koffie drinken? Geen probleem, aan het kleine barretje voorin de winkel kun je die prima nuttigen. Ook voor verse maaltijden kun je van dinsdag tot en met zondag terecht bij Boerenjongens. Hiernaast verzorgt Boerenjongens ook nog catering op locatie.

Wat ik mooi vind aan Boerenjongens, is dat ze doorhebben dat er heel veel mooie producten worden gemaakt in eigen land. Zo leveren ze taarten van Holtkamp, worst van Brandt & Levie, chips van aardappelboeren uit de Hoekse Waard (Comic Sans alert!) en het complete assortiment van de Vegetarische Slager. Kleinschalige producenten worden van harte uitgenodigd om kennis te komen maken.

De inrichting is gezellig en romantisch. Bij binnenkomst loop je tegen de ambachtelijke worsten aan en de werkbank met eieren doet vermoeden dat er ook echt gekookt wordt in de winkel. Veel hout, krijtbord en knusse visual merchandising.

Dan is er eigenlijk maar één nadeel: je betaalt (fors) meer dan bij de supermarkt. Het is niet moeilijk om veel uit te geven bij Boerenjongens. Maar dan weet je wel precies waar je eten vandaan komt. Volgens ons heel duurzaam, zo’n speciaalzaak naast de supermarkt!

Overzicht van de inrichting van Boerenjongens op IJburg met veel hout, krijtborden en no-nonsense visual merchandising

Boerenjongens

Talbotstraat 3
1087 CN Amsterdam
(020) 416 70 59

Openingstijden:
Di t/m Zo: 9.00 – 19.30 uur