Bakkerswinkel – Den Haag

[juicebox gallery_id=”129″]

 

Vestiging Den Haag is zeker niet de enige Bakkerswinkel, maar wel uniek van alle andere winkels. Een terugkomend thema is de jaren 30 stijl die huiselijk en ambachtelijk aanvoelt. Door de (deels) vintage meubels heeft elke Bakkerswinkel een eigenheid die ingespeeld is op het sfeer van het pand en zijn locatie. Leuk om te vermelden is het interieur ontworpen/ingericht is door Piet Hein Eek.

 

Ambacht
van de Bakkerswinkel is terug te zien in de bereidingswijze van alle taarten, dressings en scones. Dit gebeurt namelijk allemaal binnenshuis. Allen het brood niet, deze komt namelijk van Menno. De Bakkerswinkel Den Haag is beroemd om zijn High-tea’s en is zeker een ‘Haags’ begrip te noemen. Wat veel mensen niet weten is dat je er ook prima kunt vergaderen op de bovenste verdieping. Deze zaal, die eveneens sfeervol is, is voor meerdere doeleinden af te huren. Toevallig bleek er bij mijn bezoek net een zwaartvecht-workshop gaande zijn en wordt de ruimte al afgehuurd voor lezingen en workshop. Interesse om na een heerlijk gebakje wat calorieën te verbranden? Ook dit kan bij de Bakkerswinkel, want elke donderdag kun je hier Tango lessen volgen.
Het was me een bijzonder genoegen bij toeval Piet Hegger, eigenaar van de verschillende Bakkerswinkels treffen. Een inspirerende man die me wat achtergrond informatie kon geven over het ontstaan van de winkels. Overeenkomstig bleek het belang van de locaties die allemaal een hoge gevoelswaarde moeten hebben, je je er makkelijk thuis moet kunnen voelen. En bovenal geen bestaande A locaties, maar plekken waar de Bakkerswinkel een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het gebied. Grote woorden, maar zeer terecht. Kortom, de Bakkerswinkel Den Haag is zeker een bezoek waard en is gevestigd in het Hofkwartier, op loopafstand van het Vredespaleis en het Binnenhof, in de Torenstaat.

Adres
Torenstraat 142,
2513 BW Den Haag

Openingstijden
dinsdag t/m vrijdag:
09.00 tot 16.00
zaterdag en zondag:
09.00 tot 17.00.