Albert Heijn XL Purmerend

[juicebox gallery_id=”80″]

Klik hier om de foto’s in groter formaat te bekijken.


Begin deze maand opende de nieuwe Albert Heijn XL in Purmerend. Nu deze duurzaamste supermarkt van Europa ruim 3 weken draait vonden wij het de hoogste tijd om eens een kijkje te gaan nemen en een uitgebreide fotoreportage te maken.

panoramafoto van de Albert Heijn XL Purmerend

Blij met de verbouwing

Assistent supermarktmanager Nicolien Legtenberg vertelt dat ze erg blij is met de verbouwing: “de winkel was 12 jaar oud, dus het is heel fijn dat alles nu weer nieuw is en goed werkt.” Ook de klanten die we spreken zijn blij met de nieuwe winkel, al is het af en toe nog wel even zoeken. Gelukkig ligt er voor iedereen een plattegrond klaar bij de ingang zodat je niet lang hoeft te zoeken.

Focus op vers

De focus ligt bij de nieuwe Albert Heijn XL duidelijk op vers. Bij binnenkomst loop je – zoals gebruikelijk bij Albert Heijn – tegen een rijk assortiment verse groenten en fruit aan. De AGF-afdeling is sfeervol verlicht met 3D-geprinte lampjes van gerecycled plastic. Achter de AGF zie je al direct de sushi-, vis-, kaas- en vleeswarenafdeling. Tussen de tafels met groente en fruit vind je ook de sappen- en yoghurtbar. En natuurlijk kun je direct bij binnenkomst je eigen kruiden knippen in Albert Heijns eerste kruidenpluktuin.

zelf kruiden plukken bij Albert Heijn XL Purmerend

CO2-neutraal

De Albert Heijn XL in Purmerend is de duurzaamste supermarkt van Europa. Door een aantal energiebesparende maatregelen is de winkel niet alleen 100% CO2-neutraal, er wordt ook energie opgewekt die de winkel en de naastgelegen Etos en Gall & Gall voorziet van elektriciteit en warmte. De winkel is volledig voorzien van ledverlichting die werkt op bewegingssensoren. De inrichting bestaat voor een groot deel uit hergebruikte materialen. Voor klanten zijn er oplaadpunten die gevoed worden door de 700 zonnepanelen op het dak.

meest duurzame supermarkt van europa

Vernieuwende zelfbediening

Naast de kruiden kunnen klanten ook zelf de gewenste hoeveelheid scheppen of tappen van schaal- en schelpdieren, olijfolie, hagelslag, thee, Jellybeans en koffiebonen.

Jelly Bean dispensers bij de Albert Heijn XL Purmerend

Algemene indruk

In het algemeen heeft de Albert Heijn XL in Purmerend een warme en sfeervolle uitstraling en ruime indeling. Dit maakt het een prettige winkel voor de dagelijkse boodschappen.

presentatie appels bij Albert Heijn XL Purmerend

entree met balonnen Albert Heijn XL Purmerend

Albert Heijn XL

Burgemeester D. Kooimanweg 16

Purmerend

Openingstijden:
Ma – Za: 07:00 – 22:00 uur
Zo: 09:00 – 20:00 uur

AH XL Purmerend op Facebook

Plattegrond:
Plattegrond Albert Heijn XL Purmerend