Albert Heijn opent eerste 100% zelfscansupermarkt

[juicebox gallery_id=”51″]


Albert Heijn heeft de primeur met de eerste supermarkt van Nederland die helemaal draait op zelfscan. Aan de Weteringschans in Amsterdam opende gisteren een nieuw filiaal zonder kassamedewerkers, zonder kassalades en zonder contant geld.

Klanten kunnen er op 3 manieren zelf hun boodschappen scannen: met behulp van de bekende handscanners (waarmee je tijdens het boodschappen doen je producten scant), met behulp van de Appie app op je telefoon (mobiel zelfscan) of bij de Scan & Go kassa’s (waarbij je de producten bij het check-out meubel scant).

Klanten zijn positief over de ontwikkeling, vertelt de assistent supermarktmanager. De enkele klant die écht contant wil betalen wordt begeleid in het vinden van één van de andere 80 Albert Heijn filialen in de hoofdstad.

De nieuwe techniek is geen methode om te bezuinigen op kassamedewerkers, benadrukt Albert Heijn. In de nieuwe winkel is net zo veel personeel aanwezig als in andere filialen. De medewerkers worden nu ingezet om klanten te helpen bij het zelfscannen en om vragen te beantwoorden.

In zeven Albert Heijn to go winkels wordt al volledig met Scan & Go gewerkt. De komende periode wil Albert Heijn onderzoeken hoe het klanten bevalt om in een supermarkt gebruik te maken van alle verschillende zelfscan-mogelijkheden.

Albert Heijn handscanners

Albert Heijn

Weteringschans 165D
Amsterdam

Openingstijden:
Ma – Za: 08:00 – 22:00 uur
Zo: 10:00 – 20:00 uur

ah.nl